Dr.Baumann logo web

Interessert i å bli forhandler av Dr. Baumann produkter?
Avtal et uforpliktende møte med Dora Hall, vår representant i Norge.

Huden vår er helt fantastisk!

Huden beskytter oss mot ytre påvirkninger, regulerer kroppstemperatur, produserer vitamin D og har en sensorisk funksjon. Den består av flere lag med celler som alle har forskjellige oppgaver.

For å behandle huden riktig og bevare den sunn og frisk må alle hudlagene få pleie og riktige vitaminer som passer til hver cellefunksjon.

Øverste hudlag

Øverste hudlag består av fett og vann. Talgkjertler produserer talg som gjør at huden bevarer fuktighet og opprettholder barrierefunksjon. Hudcellene i øverste hudlaget lever i ca 30 dager og blir skiftet ut av nye celler som  ligger klare i  Stratum Corneum.

Stratum Corneum (Hornlaget)

Hornlaget består av 20% vann og beskytter kroppen mot ytre angrep som kulde, UV stråling, bakterier og virus.

Basalcellelaget

Basalcellelaget er en del av immunforsvartet og det er her nye celler dannes. Cellene modnes, deler seg aktivt og danner et protein kalt keratin.

De nye cellene fraktes oppover til Hornlaget hvor de blir liggende tett i tett som fiskeskjell. Når så de «gamle» cellene i det øverste hudlagetdør kommer de nye cellene til overflaten.

Hvorfor du bør vite dette om huden din.

Hvis du forstår hvordan huden jobber er det lettere å forstå hva den trenger av hudkremer, serum, vitaminer og hvor de forskjellige tas opp i huden.

Det er ikke bare å kjøpe en krem og tro at den vil dekke alt det huden trenger. Det må litt kunnskap til, og den kunnskapen anbefaler jeg alle å tilegne seg før kjøp av et hudprudukt.

Saken er nemlig den at de aller fleste kremer jobber kun i overflaten av huden, og går ikke dypere ned i hudlagene til Basalcellelaget.

Jeg håper denne forklaringen av hudens funksjoner ga deg inspirasjon til å få vite mer om huden din.

I neste blogg vil jeg komme mer innpå hva kremen og serumet må inneholde for å kunne gi huden det den trenger til daglig.